+31 - 6 40 29 55 18 niki@biberg.nl

OOk dat kan!

Artist in the spotlight 2021
Logo Kunstsuper Delft

‘Voor een vrijgezellenfeest zoeken we iemand die een workshop fascinators maken, kan faciliteren.’

 

Die vraag krijg ik vaker, en ja, daar kan ik voor zorgen! Dat kan in m’n atelier maar ook op een zelfgekozen locatie.

 

Een vrijgezellenfeest met vriendinnen, waaronder de aanstaande bruid, kan op veel manieren worden ingevuld. Zo hoorde ik pas dat de bruid-in-spe behoorlijk in de maling werd genomen en in een drukke winkelstraat allerlei hilarische opdrachten moest doen..

 

Maar met elkaar op zo’n dag aan iets bijzonders werken zoals een fascinator (haardecoratie), die je vervolgens allemaal op de bruiloft kunt dragen, is ook een hele leuke invulling! Vaak heb je geen idee wat er mogelijk is en hoe je dat zelf kunt maken.

 

Van te voren geef je de kleuren door die je mooi vindt en die passen bij je outfit.

We beginnen ’s morgens na de koffie met een korte presentatie. Ik leg aan de hand van voorbeelden uit wat je zoal kan maken en je mag passen en kiezen wat bij je staat. Je kunt van verschillende materialen een fascinator maken die je bevestigt op een diadeem/haarband of op een kammetje.

 

Als iedereen een keus heeft gemaakt leg ik uit hoe je de sinamay (een hoedenmateriaal van bananenboomvezels) moet knippen, vouwen, en vormen. Daarna kun je aan de slag. Ondertussen kun je tijdens het werken elkaar adviseren, inspireren, met elkaar lachen en gezellig bijkletsen. Al kan het ook heel stil worden door het geconcentreerde werken!

 

Voor de ‘finishing touch’ kun je pareltjes, crin, voile en verschillende veertjes gebruiken. Tijdens de lunch of high tea is het fijn om even op adem te komen en na te denken over hoe je verder wilt werken aan je fascinator.

Of je nu handig bent of niet, ik zorg ervoor dat je met een prachtige, handgemaakte fascinator voor de bruiloft, naar huis gaat. Zo wordt het zowel voor de aanstaande bruid als voor de vriendinnen een onvergetelijke dag!

 

En als iedereen aan het eind van de middag klaar is, is het tijd voor een groepsfoto met alle prachtige creaties!

 

Lijkt dit ook iets voor een vrijgezellenfeest dat jij mag organiseren? Neem graag contact op!