+31 - 6 40 29 55 18 niki@biberg.nl

Over mij

Ik vind het fantastisch om mensen blij te maken. 
Het dragen van een unieke handgemaakte hoed geeft mensen meer zelfvertrouwen. Ze gaan stralen.

Ik vind het geweldig om creatief te zijn en hoeden te maken voor Prinsjesdag of voor een bruiloft. Maar ik vind het ook leuk om draagbare hoeden te verkopen voor dagelijks gebruik.

Vaak maakt een hoed je outfit écht compleet. Voor iedere gezichtsvorm is een mooi model te vinden. Ik maak hoeden op traditionele wijze, van fashionable flaphoed tot klassieke fedora.

Mijn verhaal

Op een moment in mijn leven besefte ik dat er meer is tussen hemel en aarde. Graag wilde ik iets gaan doen waar ik elke dag blij van word en waar ik anderen ook een fijne dienst mee bewijs.

Van jongs af aan vond ik het heerlijk om ideeën uit te werken met stof, garens, kralen en patronen. Met kleuren en vormen kun je zoveel creëren. Niet voor niets stond ik later voor de klas als lerares textiele werkvormen.

Als kind was ik ook dol op verkleden. Er was niets leukers dan om iets op m’n hoofd te zetten! Het gaf me een gevoel van bescherming en daardoor durfde ik meer.

Toen mijn drie kinderen klein waren, volgde ik eens een cursus hoedenmaken en daar werd ik zo door gegrepen. Het bracht me in een flow.

Niki-Facts

  • In de loop van de jaren heb ik geleerd om goed te luisteren en te kijken.
  • Treed zelf niet graag op de voorgrond.
  • Ik werk graag alleen.
  • Heb oog voor detail.
  • Hou er van om te creëren.
  • Ik sta open voor nieuwe ideeën.
  • Sta graag klaar voor anderen, ben zorgzaam en behulpzaam.
  • Ik wil gewaardeerd worden om wat ik doe en wie ik ben.
  • Ben zeer precies in de afwerking, dát maakt dat hoedenmaken een ambacht is.

Mijn Atelier

Van baret tot bolhoed, van cloche tot chupallas, van flaphoed tot fascinator: voor iedereen bestaat dé perfecte hoed. Van kleurrijke, uitbundige hoeden tot ingetogen, elegante modellen. Er is net zoveel variëteit in materialen als er is in kleuren en vormen. Luchtige zomerhoeden van parasisal of sinamay, vrolijke regenhoedjes van gewaxt katoen, een warme én mooie winterhoed van vilt, je treft ze allemaal aan in mijn collectie.

Iedere hoed is een ambachtelijk staaltje maatwerk. Dat betekent ook dat ik samen met jou graag kijk naar de mogelijkheid om een hoed echt tot jouw hoed te maken.

Want misschien wil je een andere kleur, of een ander materiaal, of een andere garnering, met zijden bloemen of zonder, met veren of zonder. En dat de hoed perfect moet passen, spreekt voor zich.

Iedere heren- of dameshoed maak ik op ambachtelijke wijze. Daarbij wordt vilt of sinamay over een hoedenblok getrokken. De dop en de rand worden apart gevormd.
Ik heb keuze uit diverse hoedenbollen en -randen. Sommige zijn al decennia oud en de hoed die erop getrokken wordt, ademt de sfeer van de tijd waarin het blok gemaakt is.

De hoedenblokken die ik gebruik, zijn niet alleen afkomstig uit particulier bezit, maar zijn ook door mij in opdracht gemaakt bij gerenommeerde hoedenblokmakers.
In Engeland heb ik een hoedenrand laten vervaardigen dat bekend staat als ‘rand met Maximá-opslag’. De hoed die erop getrokken wordt, heeft een rand met een grote opslag.

De fascinator of haardecoratie wordt vastgenaaid op een basis. De materialen zijn divers. Ik werk met sinamay, crin, voile, buntal, en vilt. Het geheel kan worden afgewerkt met veren, veerpennen, of andere bijpassend materiaal. De keuze hierin is groot.

Naast designhoeden ontwerp ik ook zomer- en winterhaarbanden, fleecemutsen, corsages en regenhoeden.

Op zoek naar een hoed?

Je bent van harte welkom in mijn atelier in Spijkenisse.
Samen nemen we dan de tijd om allerlei modellen te uit proberen. Zo kom je snel tot de ontdekking welke hoed het best bij jouw gezicht én persoonlijkheid past.
Ik zeg altijd: “Kijk eens wat een hoed met je doet!”

Zoek je een speciale kleur of stijl? Neem een stukje stof mee of een foto van de outfit waarbij de hoed zou moeten passen.

Een deel van de collectie is op voorraad, maar over het algemeen maak ik een hoed speciaal voor jou, met de perfecte pasvorm.

Heb je wensen qua kleur of materiaal, dan zie ik dat als een uitdaging. Uiteraard zal ik je graag persoonlijk adviseren, maar het is ook mogelijk direct een fascinator of haarband te bestellen
via mijn webwinkel.

Contact