+31 - 6 40 29 55 18 niki@biberg.nl

Royal Ascot

Royal Ascot
Royal Ascot

Sinds 1711 bestaat Ascot Racecourse waar jaarlijks vele paardenraces plaatsvinden. Ascot is een plaats in Engeland, vlakbij Windsor Castle.

Eén van de beroemdste races is wel Royal Ascot, dat ieder jaar plaatsvindt in juni.

Het is een meerdaags society-evenement met veel aandacht voor kleding en hoeden. Het is naast het wedden op de paarden en lekker eten/drinken, gericht op zien en gezien worden!

Vooral de donderdag is belangrijk omdat dat ‘Ladies Day’ is. De pers is dan rijk vertegenwoordigd om alle bijzondere outfits en hoeden vast te leggen!

Ascot heeft strikte dress-code regels voor zowel heren als dames maar die zijn wel afhankelijk van het gedeelte op het terrein waar je bent. Deze regels hebben vaak voor enige verwarring gezorgd. Je kunt diverse soorten tickets kopen, die bepalen op welk terrein je mag rondlopen. Vooral als je er voor het eerst naar toe gaat is het belangrijk om het volgende te weten:

 

The Royal Enclosure:

Op dit terrein kom je alleen op uitnodiging.

Hier dragen de heren jacquet met grijze of zwarte hoge hoed. Voor de dames zijn blote schouders en korte rokken niet toegestaan. Hun hoed moet groot zijn of een stevige basis hebben (vanaf 10 cm doorsnede of meer).

 

Queen Anne Enclosure:

Op dit terrein moet je nette kleding dragen en de heren een kostuum. De dames moeten ook altijd een hoed of fascinator dragen, maar er zijn geen beperkingen.

 

Village Enclosure:

Ook hier is een hoed of fascinator verplicht, maar de maat mag je zelf weten.

 

Windsor Enclosure:

Hier wordt het dragen van een hoed of fascinator aanbevolen. Er zijn geen maatbeperkingen.

 

Als je het geluk hebt om een toegangskaartje te kopen, kijk dan goed welk type kleding en hoed je daar volgens de richtlijnen mag dragen!